Υπαίθρια γυμναστήρια στη Γερμανία

Υπαίθρια γυμναστήρια σε χώρους στάθμευσης ανοίγουν στην Γερμανία προκειμένου να υπάρχει εναλλακτική για όσους επιθυμούν να αθληθούν κατά την περίοδο του lockdown. Αυτή την λύση βρήκε η γνωστή εταιρεία «McFit» που αριθμεί περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια μέλη.

Η «McFit» λειτουργεί από σήμερα πλήρως εξοπλισμένους εξωτερικούς χώρους άθλησης σε δέκα πόλεις της Γερμανίας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προκρατήσουν θέση, καθώς ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να γυμνάζονται ταυτόχρονα είναι περιορισμένος, ενώ ο καθένας μπορεί να βρίσκεται στον χώρο το πολύ για 45′. Αποδυτήρια και τουαλέτες δεν λειτουργούν, λόγω των κανονισμών για την πανδημία του κορονοϊού.

«Είναι θέμα επιβίωσης», τονίζει στην BILD ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου RSG στον οποίο ανήκει η αλυσίδα γυμναστηρίων ΜcFit Ράινερ Σάλερ και εξηγεί ότι δεν ισχύει πλέον το «Too big to fail» (πολύ μεγάλος για να αποτύχει). Η κρίση πλήττει και τους μεγάλους του κλάδου, προσθέτει και εκτιμά ότι πολλά γυμναστήρια θα εξαφανιστούν από την αγορά, όπως συνέβη ήδη στις ΗΠΑ. «Το κύμα θα φτάσει και στην Ευρώπη – και όσο περισσότερο διαρκέσει το lockdown, τόσο πιο δραματικό θα είναι», τονίζει ο κ. Σάλερ.

Δείτε βίντεο:

Για την λειτουργία των συγκεκριμένων υπαίθριων γυμναστηρίων υπήρξε γνωμοδότηση του καθηγητή Ιατρικής Κλάους-Ντίτερ Τσάστρο, του «Πάπα της Υγιεινής», όπως είναι γνωστός στην Γερμανία, ο οποίος αποφάνθηκε ότι με την τήρηση των κανόνων, αποκλείεται υπό αυτές τις συνθήκες η μετάδοση του κορονοϊού.

Στην Γερμανία υπάρχουν σήμερα 10.000 γυμναστήρια, στα οποία είναι εγγεγραμμένα 12 εκατομμύρια μέλη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί